Cona koffiezetter

Cona Coffeemaker vacuümsysteem: 'High-Fidelity' design-koffiezetter.

Cona koffiezetters zijn wereldwijd een design-classic vanwege de elegante kwaliteits-constructie met veel technische flair; ze staan synoniem voor stijlvol koffie-zetten aan tafel onder automatisch perfecte omstandigheden. 

Het systeem laat de koffie trekken bij exact de juiste temperatuur (iets hoger dan bij uw gewone electrische snelfilterautomaat: dàt proeft u!).

Het vacuümprincipe van de Cona koffiezetter extraheert de natuurlijke aroma's bij 94 C° zonder de slecht verteerbare tanines en cafeïnezuur. Basis hiervoor is het innovatief gebruik van de stuwkracht van overdruk door verhitting gevolgd door onderdruk door afkoeling. Eerst stijgt het hete water hierdoor vanuit de onderbol naar de bovenbol (trechter) waarin de gemalen koffie zit. Het aftreksel wordt vervolgens door het vacuüm in de onderbol teruggezogen, en het koffiedik blijft in de trechter achter. Resultaat is een perfect extract van alle prettige smaak-bestanddelen, zonder bitterheid of bezinksel. Alleen glazen delen komen met de vloeistof in contact; men zet er daarom net zo voortreffelijk thee of andere extracten mee, zonder hinderlijke smaak-overdracht.

Dit laatste maakt de Cona tot de high-fidelity koffiezetmethode voor no-nonsense Thuis-Barista's: Het brengt alleen de wezenlijke ingrediënten - koffie en water - met elkaar op de juiste temperatuur in interactie, bij een contact-duur, die u zelf bepaalt.

Webshop Cona koffiezetters

Werkwijze van koffiezetten met een vacuümsysteem

  • Doe heet water in de bol. De bol nooit boordevol vullen, laat ca. 2 cm. vrij van water tot bovenste rand. 
  • Gebruik 9 gram grof gemalen koffie per tas. De gemalen koffie gaat in de tulp. 
  • Ontsteek het alcohollampje dat je vult met methanol. Brandalcohol geeft een geur, methanol niet.

Vrij snel zal het water van de bol naar de tulp stijgen. Als je ‘broebelgeluiden’ hoort, zal al het water dat zich tot net onder het opstijgbuisje van de tulp bevond, boven in de tulp zitten. Er blijft dan altijd een ‘plasje’ water op de bodem van de bol staan. Dit is om te beletten dat de glazen bol stuk springt. Wacht dus nooit tot het ‘plasje’ volledig verdwenen is! Na een minuutje doof je het alcohollampje. Door het afkoelen van de bol ontstaat een vacuüm en wordt de koffie terug naar de bol gezogen.  

Onderhoud

Plaats nooit cona-materiaal in de microgolfoven! Het glaswerk is geblazen. Oververhitting zonder waterinhoud is fataal.

Na gebruik het glaswerk gewoon afspoelen onder de kraan. Mocht de bol na verloop van tijd ‘vuil’ worden, verpulver dan een eierschaal tussen de handen, doe het eierschelpgruis met ca. ¼ volume water in de bol en schud de bol terwijl u de bovenste opening dichthoudt.

Cona koffiezetten

https://youtu.be/5EiHLLGT9gU